7-тарау. Объектілердегі тамақтану жағдайларына қойылатын санитариялық-эпидемиологиялық талаптар » Алматы облысы Талғар ауданының "Білім бөлімі" мемлекеттік мекемесінің " Мектеп жасына дейінгі шағын орталығы бар №45 жалпы білім беретін орта мектеп-гимназиясы" мемлекеттік коммуналдық мекемесі
Алматы облысы
Талғар ауданы білім бөлімінің
"№45 жалпы білім беретін мектеп"
коммуналдық мемлекеттік мекемесі
Қабылдау бөлімі :
+77273045939
Есепші бөлімі:
+77787680550
Нашар көрушілер
нұсқасы
» » » 7-тарау. Объектілердегі тамақтану жағдайларына қойылатын санитариялық-эпидемиологиялық талаптар
11
сентябрь
2023

7-тарау. Объектілердегі тамақтану жағдайларына қойылатын санитариялық-эпидемиологиялық талаптар

7-тарау. Объектілердегі тамақтану жағдайларына қойылатын санитариялық-эпидемиологиялық талаптар

101-тармақ жаңа редакцияда - ҚР Денсаулық сақтау министрінің 05.04.23 ж. № 60 (2023 ж. 22 сәуірден бастап қолданысқа енгізілді) бұйрығымен (стар қараңыз. ред.)
101. Ас блогы мен жабдықтың құрылысы, мазмұны, шикізат пен дайын өнімге, тамақтану жағдайларына қойылатын талаптар "қоғамдық тамақтану объектілеріне қойылатын санитариялық-эпидемиологиялық талаптар "санитариялық қағидаларын бекіту туралы" Қазақстан Республикасы Денсаулық сақтау министрінің 2022 жылғы 17 ақпандағы № ҚР ДСМ-16 бұйрығына сәйкес көзделеді (нормативтік құқықтық актілерді мемлекеттік тіркеу тізілімінде тіркелген). № 26866).
102 - 123. Алып тасталды-ҚР Денсаулық сақтау министрінің 05.04.23 ж. № 60 (2023 ж. 22 сәуірден бастап қолданысқа енгізілді) бұйрығымен. ред.)


8 тарау. Өндірістік бақылауға, еңбек жағдайларына және персоналға тұрмыстық қызмет көрсетуге қойылатын талаптар

124. Объектіде нормалау құжаттарының талаптарына сәйкес өндірістік бақылау ұйымдастырылады және жүргізіледі.
125. Нысанда қызметкерлердің еңбек жағдайлары мен жеке гигиена ережелерін сақтауы үшін жағдайлар жасалады.
126. Ас блогының қызметкерлері, техникалық персонал арнайы киіммен (шалбары бар халат немесе күрте, бас киім, аяқ киім) қамтамасыз етіледі.
Объектілердің қызметкерлері жеке және өндірістік гигиенаны сақтайды: қолдың тазалығын қадағалайды, таза арнайы киім мен аяқ киім киеді, объектіден шыққан кезде және дәретханаға барар алдында арнайы киімді шешеді, жұмысты бастамас бұрын және дәретханаға барғаннан кейін, сондай-ақ жұмыстағы әрбір үзілістен кейін және ластанған заттармен жанасқаннан кейін қолдарын сабынмен жуады.
127. Нысанның асханасының қызметкерлері жұмысты бастамас бұрын шашты қалпақ немесе шарфтың астына алып, зергерлік бұйымдарды (сағаттар, сақиналар, білезіктер) шешіп, тырнақтарын қысқа кесіп, лакпен жаппайды.
Жұмыскерлерге өндірістік үй-жайларға арнайы киімсіз кіруге және оның үстіне өзге де киім киюге жол берілмейді.
Арнайы киім жеке заттардан бөлек сақталады.
128. Шикізат пен дайын өнімге бөгде заттардың түсуін болдырмау үшін өндірістік үй-жайларда ұсақ шыны және металл заттарды (технологиялық мүкәммалдан басқа) енгізуге және сақтауға, арнайы киімдерді түйреуіштермен, инелермен түймелеуге және халат қалталарында жеке тұрмыстық заттарды сақтауға жол берілмейді.
129. Қолды жуу үшін қол жууға арналған раковиналар оларға ыстық және суық су, қолды жууға және кептіруге арналған құралдармен орнатылады.
130. Белгіленген жерлерде тамақ ішуге рұқсат етіледі.
Прокомментировать
  • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
    heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
    winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
    worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
    expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
    disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
    joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
    sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
    neutral_faceno_mouthinnocent
Введите код с картинки:* Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив