Азық түліктің дұрыс сақталуы және әзірленген тамақтың сапасы.
Азық түліктің дұрыс сақталуы және әзірленген тамақтың сапасы.
Ыстық тамақты ұйымдастыруда әрбір тамақтану кезеңінде ыстық тамақты, бірінші қосымша таңғы аста және екінші тағаммен сусындар, түскі аста қолданылады. Ыстық сусын ретінде жылы сүт, витаминделген кисель, жас және кепкен жемістер компоты, сусындары беріледі. Салқын сусындар ретінде шырындар, ашыған сүт (сұйық) өнімдері, витаминделген дайын қораптағы (өндіріс жағдайында жасалған) сусындар қолданылады.
ТЕГІН-ТАҒАМ
Бірінші апта – 1-7аралығында
Дүйсенбі | Күріш етпен -80/130 гр Сүт/н шай-180 гр Нан-30 гр Салат сәбізбен-60 гр | 286 теңге |
Сейсенбі | Сиыр етінен тефтели-180 гр Сүт/н шай-180 гр Нан-30 гр Компот вит/н С-200 гр | 286 теңге |
Сәрсенбі | Қарақұмық етпен-100/150 гр Сүт/н шай-180 гр Нан-30 гр Конфет-2 тал | 286 теңге |
Бейсенбі | Сүйек сор/а п/н үй кеспесі-180 гр Сүт/н шай-180 гр Нан-30 гр Компот вит/н С-200 гр | 286 теңге |
Жұма | Көкөніс етпен (рагу)-180 гр Сүт/н шай-180 гр Нан-30 гр Вафли-1 тал | 286 теңге |
ТЕГІН-ТАҒАМ
Екінші апта – 1-7аралығында
Дүйсенбі | Сиыр етінен тефтели-180 гр Сүт/н шай-180 гр Нан-30 гр Компот вит/н С-200 гр | 286 теңге |
Сейсенбі | Күріш етпен -80/130 гр Сүт/н шай-180 гр Нан-30 гр Салат сәбізбен-60 гр | 286 теңге |
Сәрсенбі | Сүйек сор/а п/н үй кеспесі-180 гр Сүт/н шай-180 гр Нан-30 гр Печенье-2 тал | 286 теңге |
Бейсенбі | Қарақұмық етпен-100/150 гр Сүт/н шай-180 гр Салат орам/н-60 гр Нан-30 гр | 286 теңге |
Жұма | Сүйек сор/а п/н үй кеспесі-180 гр Сүт/н шай-180 гр Нан-30 гр Компот вит/н С-200 гр | 286 теңге |
Оқушылардың күнделікті тамақтану уақыты:1 ауысым сағат 9:30-да, 2 ауысым 15:40-та. Мектеп асханасында оларға арнайы талондар жасалып, таратылды.
Мектеп асханасындағы ыстық тамақты ұйымдастырудағы тексеру комиссиясының актісі.
Татиева М.
Бейкутова А. –директордың тәрбие ісі жөніндегі орынбасарлары
Нұрсейір Р.
Кунупияева С. – мектеп медбикесі
Ермишева Д. – әлеуметтік педагог
Қаңтардың 24-де акт құрылды , акттың негізі мектеп асханасының тамақтың сапасын тексеруге арналды. Тексеріс барысында көріп-танылғаны:
Мектеп әкімшілігімен ыстық тамақ тегін және ақылы да ұйымдастырылған. Жас ерекшеліктеріне қарай.
Ас мәзірі 2 апталық мәзірмен бектілген.
Ас мәзірі 1-сабаққа дейін тақтаға ілінеді
Әкелінетін азық-түлік ( таңеретеңгі, түскі астың) сол күні бұрын жеткізіледі.
Комиссия мүшелерімен тамақтың дәмін көріп, сапасы анықталды.
Ескертулер мен ұсыныстар:
Ас мәзіріне жемістер мен көкөністерді барынша көбейту.
Аспазшыларға тамақтың дәмін жақсы дайындауларына ескерту болмады.
Асханадағы даярланатын өнімдерді көбейту.
«Дұрыс тамақтану – денсаулыққа пайдалы» сурет байқауы
Оқушылардан ыстық тамақ бойынша сауалнама алу
Тақырыбы: Ыстық тамақты ұйымдастыру.
Мақсаты: Әр оқушының мектептегі ыстық тамақтың берілуі бойынша сауалнама жүргізу арқылы жеке тұлғаның ой-пікірін білу.
Сауалнама 7 сұрақтан тұрады.
Сауалнаманың нәтижесі:
1.Ыстық тамақты ұдайы ішесіз бе? Ішпесеңіз неліктен?
Иә – 100 %
Жоқ
2.Асхана тамағы ұнай ма?
Иә- 100%
Жоқ
3.Үзілісте тамақтанып үлгересіз бе?
Иә - 82%
Жоқ – 18%
4.Асханаға көңіліңіз толады ма?
Иә -100%
Жоқ
5.Асхана тәртібі ұнайды ма?
Иә- 100%
Жоқ
6.Залды безендіру, үстелдердің, жиһаздардың орналасуы көңілге қона ма?
Иә -100%
Жоқ
7.Тамақ саласын жақсарту үшін асхана қызметкерлеріне нендей талап-тілек білдірер едіңіз?
Жоқ -100%
Оқушылар арасында мектептегі ыстық тамақпен қамтылуы бойынша сауалнаманың қорытындысы жоғары деңгейде. Оқушылар өздерінің талап-тілектерін білдірді.
Қорытынды: Оқушылардың ыстық тамақпен қамтылуы жоғары деңгейде. «№45 жалпы білім беретін мектеп-гимназиясы» мемлекеттік коммуналдық мекемесінде жалпы тегін ыстық тамақпен қамтамасыз етілген 100 оқушы бар. Оның 90-ы мемлекет тарапынан, 10-ы арендатордың есебінен ыстық тамақпен қамтамасыз етілген. Мектепте оқушыларды тегін тамақтандырудың сапасын бақылау және мониторинг жасау жөнінде сараптама комиссиясы құрылған. Жоспарлы түрде оқушыларды ыстық тамақпен қамтамасыз ету бойынша жұмыстар жүргізіліп отырды. мектептің медициналық қызметкері тамақтану мәдениеті мен салауатты өмір салтын насихаттау бойынша дәрістер ұйымдастырды, көрнекті насихаттау жұмыстары жүргізілді: сурет байқаулары, сыныптарда денсаулық бұрыштарын жабдықтау жүзеге асырылды. Ыстық тамақты ұйымдастыруда әрбір тамақтану кезеңінде ыстық тамақты, бірінші қосымша таңғы аста және екінші тағаммен сусындар, түскі аста қолданылады. Ыстық сусын ретінде жылы сүт, витаминделген кисель, жас және кепкен жемістер компоты, сусындары беріледі. Салқын сусындар ретінде шырындар, ашыған сүт (сұйық) өнімдері, витаминделген дайын қораптағы (өндіріс жағдайында жасалған) сусындар қолданылады.